CROSSFIT TEENS

Wat is CrossFit Teens?

Crossfit Teens is een trainingsprogramma dat ontworpen is om algehele fitheid en gezondheid te bevorderen. Tijdens de puberteit is het moment gekomen om op een gepaste manier krachttraining te introduceren!

Tijdens deze training worden de atleten de verschillende CrossFit technieken aangeleerd. Deze kunnen dan worden toegepast in een workout.

Plezier staat nog steeds voorop maar ten opzichte van onze ‘Lift and Learn groep’ worden de jonge atleten hier méér klaargestoomd voor het “echte” werk! 

Wij doen dit met trainingen gebaseerd op functionele bewegingen die aspecten van turnen, powerliften, gewichtheffen strong men en atletiek gebruiken. Na het aanleren van de juiste technieken voeren we de intensiteit op om de beste resultaten te behalen.

Het doel van CrossFit Teens is om de jonge atleet op een gebalanceerde manier op te bouwen. Ondersteunend te zijn aan de prestaties binnen andere sporten en preventief te werken tegen blessures.

CrossFit Teens is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Kom gerust eens kijken op de hieronder vermelde dagen of stuur ons een berichtje via het contact formulier om een keer gratis mee te trainen!

Dinsdag 16:00-17:00

Vrijdag 16:00-17:00

 

Kinderen en krachttraining 

Krachttraining heeft een positief effect op het vetpercentage van een kind. Het verlaagt het vetpercentage wanneer deze te hoog is en zorgt er daarnaast voor dat het kind niet te veel vetcellen opbouwt. Deze zijn later namelijk erg lastig te verminderen. Daarnaast vergroot krachttraining de botdichtheid van het kind, wat een positief effect heeft op het verlagen van het risico op botontkalking en gewrichtsslijtage. Als laatste zijn er de positieve effecten van krachttraining zoals het vergroten van de spierkracht, – massa en uithoudingsvermogen, preventie van rugklachten en de verbetering van coördinatie tussen spieren en zenuwstelsel.

Het argument dat krachttraining de groei beperkt door beschadiging van de groeischijven kan onderuit gehaald worden aangezien krachttraining vaak niet de oorzaak is van de beschadiging. De beschadigingen bij krachttraining komen veelal door het verkeerd uitvoeren van oefeningen. Een verkeerde techniek leidt tot blessures, ongeacht of je nu een kind of een volwassen sporter bent. De kans dat de groeischijven beschadigen bij sporten als voetbal en basketbal is zelfs groter. Ook het argument dat krachttraining leidt tot algemene blessures en zelfs een hernia wordt ontkracht. Fitness blijkt uit onderzoek één van de populairste sporten met relatief gezien de minste blessures. Sporten als hardlopen, veldvoetbal en tennis blijken blessure-gevoeliger te zijn dan krachtsport. In dit optiek is krachttraining voor kinderen en jongeren veilig en zal het niet leiden tot blessures.

Bron: www.voeding-en-fitness.nl

GRATIS PROEFLES

is CrossFit iets voor jou? kom het bij ons uitproberen