CrossFit voor beginners

Inhoudsopgave

Heb je interesse om met CrossFit te beginnen maar ben je bang dat je niet fit genoeg bent? Je bent niet de enige! Veel mensen voelen zich zo. CrossFit is een geweldige manier om in vorm te komen, maar het kan moeilijk zijn als je niet gewend bent om te trainen. In deze blogpost bespreken we hoe je met CrossFit kunt beginnen als je nog niet fit bent en geven we je wat tips om te beginnen!

Goede uitvoering

De eerste en meest belangrijke stap bij het beginnen aan CrossFit is het veilig en correct aanleren en uitvoeren van de basisbewegingen.
Het heeft vaak weinig zin om eerst thuis aan de slag te gaan voordat je een proeftraining gaat inplannen. Sterker nog: wanneer je er blanco in staat, kan je met behulp van een trainer een goede technische basis leggen. Het is vaak moeilijker om verkeerd aangeleerde technieken af te leren dan de goede techniek meteen aan te leren! Daarbij geeft een trainer je de input om als sporter op jouw niveau te kunnen beginnen. 

Consistentie

Naast het leren van de juiste vorm, is het ook belangrijk om langzaam te beginnen. CrossFit is een hoge intensiteitstraining, en als je niet gewend bent om te trainen, kan het moeilijk zijn om het vol te houden. Begin met een paar lessen per week en verhoog geleidelijk je aanwezigheid naarmate je meer vertrouwd raakt met de workouts. Doe je best om de aangeleerde technieken te blijven toepassen, ook als je moe bent! Het correct bewegen op de lange termijn stelt je in staat om beter en vaker te trainen.
De juiste techniek is de beste ondersteuning voor de verbinding naar jouw fitheid.

Intensiteit

Met intensiteit bereiken we resultaat. Als we meer werk leveren in minder tijd, betekent dit dat we een hoger gemiddeld vermogen halen.
Het is belangrijk om CrossFit op je eigen tempo en niveau te doen. Zo blijft het leuk en zorg je er voor dat het vol te houden is. Doe je best en ga dus zo hard als jouw lichaam toelaat.
Trek je vooral op aan je mede sporters maar doe het voor jezelf. Na de training wil je de deur uitlopen met het gevoel dat je morgen fitter bent.

Hoe meer ervaring je hebt en hoe beter je techniek, des te harder je kan gaan zonder blessures op te lopen. Geef jezelf dus tijd. CrossFit is een sport voor de lange termijn.

Uncategorized
lukasterpoorten@gmail.com

CrossFit voor beginners

Heb je interesse om met CrossFit te beginnen maar ben je bang dat je niet fit genoeg bent? Je bent niet de enige! Veel mensen

Lees verder »