Wat is CrossFit Kids?

CrossFit Kids is ons CrossFit-programma voor de jeugd. De CrossFit Kids sporten altijd onder begeleiding en werken aan hun fitness. De training gaat gepaard met veel plezier terwijl we serieuze dingen doen. Dit doen we heel zorgvuldig omdat er geen grotere verantwoordelijkheid is, dan de verantwoordelijkheid over het kind van een ander.
Er is geen beter moment om te starten met CrossFit, dan als kind. Bij volwassenen kan CrossFit het leven veranderen. Bij kinderen kan CrossFit het vormgeven!
 


Wij werken met vier leeftijdsgroepen:

Doordat we zoveel verschillende groepen hanteren, creëren we een hele soepele doorstroom voor de kids. Zo minimaliseren we de niveauverschillen en kunnen we de focus van de kinderen er goed bijhouden.

Waar ligt de focus op binnen onze groepen?

CrossFit Pre Schoolers (1,5 t/m 3 jaar)

CrossFit begint bij ons al met de allerkleinste atleetjes van anderhalf jaar oud!
Voor deze groep hebben wij een programma ontwikkeld dat we de Pre-Schoolers noemen. We introduceren de kinderen op een heel speelse manier met het CrossFit-concept.
De duur van de training is relatief kort (30 minuten) en met behulp van zoveel mogelijk spelletjes, focussen we ons volledig op de gedachte dat bewegen LEUK is! 

Trainmoment:

Za: 9:30-10:00

CrossFit Kids (4 t/m 8 jaar)

Ook de CrossFit Kids groep benadert fitness met veel plezier en hoopt een fundering op te bouwen voor interesse in sport en een levenslange liefde voor fysieke uitdagingen. 

De skills die worden toegepast zijn onderdeel van de CrossFit-foundations (de absolute basis) en de tijdframes van de workouts zijn kort. Dit past fysiek goed bij de leeftijdsgroep en werkt in op de spanningsboog. De focus ligt op de ontwikkeling van de motoriek.

Het doel is dat de kinderen in staat zijn om verschillende sporten te kunnen uitoefenen en de basis te leggen voor de rest van een sportief leven.

Trainmomenten:
Ma
& Wo: 15:15-16:00

CrossFit Pre Teens (9 t/m 12 jaar) & CrossFit Teens (13 t/m 15 jaar)

Ons Pre Teens en Teens programma maakt de transitie van vooral plezier naar een breder gerichte focus: het opbouwen en ontwikkelen van een atletisch vermogen, intensiteit, karakter en omgang met je medesporters.

De workouts hebben een langer tijdsframe en zijn voorzien van meer uitdaging dan in de CrossFit Kids groepen. De skills vergen meer techniek en worden met gestructureerde coaching aangeleerd en verbeterd.
Met de CrossFit Pre Teens en Teens trainen we met plezier terwijl we serieuze dingen doen.

Trainmomenten Pre Teens:
Ma & Wo: 16:00-16:45

Trainmomenten Teens:
Di & Vr: 16:30-17:30

Hoe biedt CrossFit richting aan de jeugd?


In onze huidige maatschappij staat iedereen onder druk. Of dit nu gaat over werkdruk, school, sociale druk of het voldoen aan een verwachtingspatroon. Dagelijks worden wij geconfronteerd met druk en dit heeft invloed op ons welzijn en de manier waarop wij voor onszelf zorgen. Dit geldt ook voor onze kinderen!

Daarnaast hebben veel scholen helaas te maken met bezuinigingen. Lichamelijke opvoeding heeft niet de hoogste prioriteit en daarmee stagneert de breed motorische ontwikkeling van het kind.
Verder wordt er op de vereniging vaak wedstrijdgericht training gegeven. Hierdoor ligt de focus op de specifieke sport en worden er helaas heel veel aspecten van onze fitheid en motorische ontwikkeling overgeslagen. Erg zonde, al helemaal omdat veel kinderen in de toekomst nog van sport wisselen.

Bij het regelmatig volgen van onze CrossFit-trainingen, koppelen wij de sporters los van alle druk en leren wij ze wat het betekent om in jezelf te investeren. Het mooie van onze sport is dat investeringen in jezelf bijna altijd beloond wordt. Het is heel simpel: hoe harder je werkt, des te fitter je wordt en hoe meer je gaat kunnen.

Omdat de mogelijkheden binnen onze sport oneindig zijn, kan iedereen op een beginniveau instappen maar de moeilijkheidsgraad kan altijd per persoon opgevoerd worden.
Binnen onze visie moet je een nieuwe uitdaging verdienen. Eerst een goede uitvoering, daarna consistent goed en veilig bewegen om vervolgens de moeilijkheidsgraad op te voeren. Wij dwingen een kind nooit om beter zijn of haar best te doen. Ze doen het zelf. 
Op deze manier motiveren wij het kind gefocust te blijven en in zichzelf te blijven investeren want iedereen wilt toch stoere dingen doen?

CrossFit Kids gaat veel verder dan alleen bewegen. Bij ons worden de kinderen gezien. Wij leren ze op een speelse manier hoe je met elkaar omgaat en geven leuke thuisopdrachten mee die betrekking hebben op een gezonde, motiverende leefstijl.

Komt jouw kind ook eens bij ons langs?

ZET NU DE EERSTE STAP, DE REST DOEN WE SAMEN

Kom de methode en onze sfeer kosteloos proeven

Ons aanbod:

Let op: alle CrossFit Kids trainingen komen te vervallen tijdens schoolvakanties.