LIFT AND LEARN

Een samenwerking tussen CrossFit Huizen & Het jongerencentrum Connect Huizen

Kinderen en krachttraining 

Krachttraining heeft een positief effect op het vetpercentage van een kind. Het verlaagt het vetpercentage wanneer deze te hoog is en zorgt er daarnaast voor dat het kind niet te veel vetcellen opbouwt. Deze zijn later namelijk erg lastig te verminderen. Daarnaast vergroot krachttraining de botdichtheid van het kind, wat een positief effect heeft op het verlagen van het risico op botontkalking en gewrichtsslijtage. Als laatste zijn er de positieve effecten van krachttraining zoals het vergroten van de spierkracht, – massa en uithoudingsvermogen, preventie van rugklachten en de verbetering van coördinatie tussen spieren en zenuwstelsel.

Het argument dat krachttraining de groei beperkt door beschadiging van de groeischijven kan onderuit gehaald worden aangezien krachttraining vaak niet de oorzaak is van de beschadiging. De beschadigingen bij krachttraining komen veelal door het verkeerd uitvoeren van oefeningen. Een verkeerde techniek leidt tot blessures, ongeacht of je nu een kind of een volwassen sporter bent. De kans dat de groeischijven beschadigen bij sporten als voetbal en basketbal is zelfs groter. Ook het argument dat krachttraining leidt tot algemene blessures en zelfs een hernia wordt ontkracht. Fitness blijkt uit onderzoek één van de populairste sporten met relatief gezien de minste blessures. Sporten als hardlopen, veldvoetbal en tennis blijken blessure-gevoeliger te zijn dan krachtsport. In dit optiek is krachttraining voor kinderen en jongeren veilig en zal het niet leiden tot blessures.

Bron: www.voeding-en-fitness.nl

Wat is lift and learn?

Lift and Learn is een programma dat de focus legt op plezier en goed bewegen tijdens de kindertijd en de pubertijd. Tijdens Lift and Learn hanteren wij de CrossFit methodiek. CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

Dit maakt kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger, zodat ze een stevige basis leggen voor een gezond, fit en actief leven. Het programma is aan te passen op ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. Plezier staat bij iedere training voorop en spelenderwijs ontwikkelen de kinderen een stevige fundering.

Het doel van Lift and Learn is kinderen helpen met beter en meer bewegen, zelfvertrouwen opbouwen en vergroten, samenwerken, bewuster omgaan met gezondheid en hun lichaam en plezier hebben in sporten.

Wanneer? (Let op, dit is een wijziging! Op de flyer staan andere dagen en tijden vermeldt)

 Elke dinsdag van 15:00 tot 16:00 en elke donderdag van 16.00 tot 17.00. Kinderen die pas om 15.00 uit school komen, kunnen iets later aansluiten bij de les. Wij zorgen ervoor dat ook deze kids in 45 minuten een toffe ervaring hebben!

Voor wie?  Kinderen van 7 t/m 12 jaar oud zijn welkom om deel te nemen aan het programma Lift and Learn.

Wat kost het?  Een 10 rittenkaart is 10 euro.

Hoe meld ik mijn kind aan? Deelnemers kunnen worden aangemeld via info@crossfithuizen.comHier kunt u ons een bericht sturen met de volgende informatie:

 Onderwerp: Lift and Learn

Naam deelnemer

Leeftijd deelnemer

Fysieke aandachtspunten deelnemer

Ouderlijke toestemming (indien eerste keer deelname)

Vermelding of de deelnemer zelfstandig naar huis mag of wordt opgehaald.

 

Nadat een deelnemer is aangemeld volgt de verdere informatie betreft aanmelden voor de lessen en betaling.

Let op: wij hebben een maximale capaciteit voor 16 deelnemers.

GRATIS PROEFLES

is CrossFit iets voor jou? kom het bij ons uitproberen