CrossFit Huizen

WAT IS CROSSFIT

Constant gevarieerde functionele bewegingen onder hoge intensiteit

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in 1 trainingsvorm. Meer specifiek: CrossFit is het constant gevarieerde functionele bewegingen uitvoeren onder hoge intensiteit. 
De bewegingen zijn functioneel, omdat ze toepasbaar zijn in het normale leven. Het gaat hierbij meestal om duw en trekbewegingen, bukken, opstaan en springen. De oefeningen zijn constant gevarieerd omdat CrossFit een visie heeft waarin we ons op zoveel mogelijk vlakken willen verbeteren in plaats van één of een paar specifieke onderdelen binnen fitness.
Door je op meerdere onderdelen binnen  fitness tegelijk te focussen voorkom je eenzijdige ontwikkeling. Daarbij wordt er gezegd dat je zo fit bent als je zwakste punt. Wanneer je zwaktepunten zich ontwikkelen zullen de sterke punten dus meer ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen. De intensiteit bij CrossFit is hoog, omdat er onder hoge intensiteit de meeste resultaten worden geboekt. Onder hoge intensiteit wordt bedoeld dat iedereen het beste uit zichzelf haalt.
CrossFit wordt bijna altijd in een groep uitgevoerd en onder begeleiding gegeven. Doordat veel oefeningen technisch motorische vaardigheden vergen, wordt er in de les altijd tijd besteed aan het aanleren of verbeteren van technieken. De rest van de training bestaat uit een warming-up en een “Workout Of the Day”. Dit laatste is het meest intensief en de resultaten worden bijgehouden. Dit stelt je in staat om jezelf constant te verbeteren. Daarnaast kun je er een kleine onderlinge competitie van maken.
Doordat de intensiteit per persoon aangepast kan worden is CrossFit geschikt voor iedereen. Ook doen steeds meer veldsporters naast hun sport aan CrossFit omdat zij daar veel fysieke voordelen aan ondervinden.